Voor Wie?

Mesologie is geschikt voor iedereen, van baby tot oudere mens en voor de meest uiteenlopende klachten of aandoeningen

Wanneer naar de mesoloog?

Cliënten die mij bezoeken hebben klachten van zeer uiteenlopende aard. Het is daarom moeilijk een volledig overzicht te geven welke klachten ik als mesoloog behandel. Over het algemeen geldt: als je last hebt van aanhoudende of terugkerende klachten, kan het zinvol zijn om een afspraak te maken. Bij twijfel kan je altijd contact met me opnemen.

Mesologie is geschikt voor iedereen, van baby tot oudere mens en voor de meest uiteenlopende klachten of aandoeningen

Mesologie richt zich onder andere op het onderzoek en de behandeling van:

Volwassenen

Algemene klachten:
• Hoofdpijn en migraine
• Vermoeidheid
• Verminderde stressbestendigheid
• Verminderde weerstand
• Overmatig zweten
• Oorsuizen
• Allergieën
• Verhoogde bloeddruk

Spijsverteringsproblemen:
Maag-, lever- en darmklachten, zoals buikpijn, spastische darm, obstipatie, misselijkheid of diarree. Terugkerende worminfecties, opgeblazen gevoel, zuurbranden, voedselintoleranties, Morbus Crohn, colitis ulcerosa of candida albicans

Terugkerende ontstekingen:
Oorontsteking, blaasontsteking, verkoudheid, voorhoofd- en bijholteontsteking, vaginale infecties, keelontsteking

Spier- en gewrichtsklachten:
Reumatoïde artritis, fibromyalgie, stijfheid en pijn, artritis

Hormonale klachten:
Schildklierproblemen, (in)fertiliteit, menstruatie- en overgangsklachten, endometriose

Klachten na virale infecties:
Corona, Pfeiffer en Lyme

Mentale klachten:
Stemmingswisselingen, depressieve klachten, rusteloosheid, concentratieproblemen

Huidproblemen:
Eczeem, acné, droge huid, jeuk, uitslag, urticaria

Slaapproblemen:
Niet goed kunnen in- en/of doorslapen, rusteloze benen

SOLK: Somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten

Heb je last van een of meerdere van deze klachten, of andere problemen die je beperken in je dagelijkse leven? Neem dan gerust contact op. Tijdens onze eerste afspraak neem ik uitgebreid de tijd om je klachten te bespreken, de symptomen te onderzoeken en de mogelijke oorzaken te achterhalen. Samen stellen we een persoonlijk behandelplan op dat aansluit bij jouw behoeften en doelen.

Kinderen

Mesologie is uitermate geschikt voor baby’s en kinderen. In mijn praktijk zie ik regelmatig jonge cliënten.

Tijdens het consult worden onderwerpen als slaap, school, eetpatroon, maar ook welke hobby’s je kind heeft, de thuissituatie en hoe je kind zich voelt, besproken.

Kinderen mogen zelfstandig op de behandelbank gaan zitten. Als ze liever op schoot willen zitten of een hand vasthouden, is dat ook prima. Een aantal voedingsmiddelen zoals zuivel, tarwe/gluten worden standaard gemeten. Wanneer er een vermoeden is dat er een relatie is met de klacht kan ik ook specifieke (meegebrachte) voeding meten. De kinderen houden een metalen staafje vast en bij heel kleine kinderen zorgen ouders ervoor dat het metaal contact maakt met een blote hand of voet tijdens de meting. Afhankelijk van de leeftijd en spanningsboog van het kind meet ik verschillende acupunctuurpunten (EFD) op handen en voeten met een soort pennetje. Dit doet geen pijn, maar voelt misschien een beetje gek. Hoe ouder de kinderen worden, hoe breder het onderzoek wordt en hoe meer ze zelf kunnen vertellen over hoe het gaat en waar ze last van hebben.

Daarnaast heb ik één keer per maand op donderdagmiddag kinderspreekuur op locatie Culemborg. Deze middagen zijn speciaal gericht op de behandeling van baby’s en kinderen van 0-14 jaar. Samen met osteopaat Evelyn van Vliet (www.evelynvanvlietosteopathie.nl) kijken we breed naar de gezondheid van je kind. 

Voor de afspraken tijdens het kinderspreekuur reserveren we een uur. Na ongeveer een half uur heb ik als mesoloog voldoende informatie uit het onderzoek vergaard en neemt de osteopaat het resterende half uur voor haar rekening. Wanneer het kind nog klein is gebeurt dit in dezelfde ruimte. Is het kind al wat ouder, dan kan het osteopathie onderzoek in de kamer van de osteopaat plaatsvinden. Dit is vlakbij en als ouder ga je natuurlijk mee. Na afloop worden de resultaten van beide onderzoeken besproken.

Voorafgaand aan een consult vullen de ouders een intakeformulier in (deze stuur ik op zodra de afspraak bevestigd is) welke is afgestemd op de leeftijd(sfase) van het kind. Ook is het belangrijk om vooraf een toestemmingsformulier voor de behandeling van je kind in te vullen. Het formulier is te vinden op de documenten pagina.

Veel geziene klachten bij kinderen

Slaapproblemen: Niet goed inslapen en/of doorslapen, aanhoudend huilen

Voedselovergevoeligheden: Allergieën, intoleranties

Maag-darmklachten: Darmkrampjes, obstipatie, diarree, misselijkheid, reflux, spugen

Luchtwegproblemen: Astma, benauwdheid, chronische verkoudheid

Gedragsproblemen: ADHD, ADD, autisme, concentratiestoornissen, angsten

Chronische keel- en/of oorontstekingen

Huidproblemen: Eczeem, uitslag

Klachten aan de urinewegen: Chronische blaasontsteking, zindelijkheidsproblemen, bedplassen

Spier- en gewrichtsklachten: Groeipijnen
Ontwikkel- en groeistoornissen